Hoge Venen – Mont Rigi, België

Geplaatst op
La chapelle Fischbach

Vandaag wilden we op zoek naar sneeuw. De reis ging dan ook via de A2 en bij knooppunt Kerensheide over de A73 richting Duitsland. Hier namen we de A4 en A44 om Aken heen naar België. In België leidde de E40/A3 ons naar afslag 38 waar we de N67 richting Eupen namen. In Eupen pakten we de N68 richting Mont Rigi waar we in het Hertogenwald onderdeel van het Parc Naturel Hautes Fagnes (Eifel) belanden. Op slechts anderhalf uur rijden (ca 170km) stonden we in een compleet witte wereld met vele langlaufers en wandelaars om ons heen.


Na een eerste sneeuwwandeling in het Hertogenwald lonkte onze lege maag naar een warme lunch. Diverse brasseries en taveernes moesten we helaas passeren want het was er rete druk. Uiteindelijk vonden we aan de Route de Botrange een leuke Friterie “Au p’tit Creux” wat zoveel betekent als “In de holte”.

Met een lekkere krokante friet speciaal, saté kroket wat een kroket met champignon ragout bleek een friet met mayo en wat cola’s konden onze holtes gevuld worden.

Op de terugweg stoppen we ter hoogte van Signal de Botrange wat als hoogste punt van België wordt beschouwt. Ook hier lopen we even de hoge venen op om een winterse wandeling te maken.

Vervolgens stoppen we ook nog even bij La chapelle Fischbach in Fagne de la Polleur om nog van het mooie winterse landschap te genieten en wat platen te schieten. Maar om 15.30 uur is het wel welletjes, er valt ook weer wat sneeuw, en dus wordt de terugreis ingezet.