Stadswandeling Utrecht

Geplaatst op

Als het dan op een dag grijs en een beetje druilerig weer is, kun je als fotograaf toch je hart ophalen tijdens een stadswandeling. De stad is natuurlijk altijd wel mooi, denk maar eens aan de herfst of een zonsondergang die het straatbeeld mooi kunnen kleuren maar bij grijs weer heb je geen “last” van harde schaduwen. In de winter zijn de bomen kaal waardoor geveltjes goed zichtbaar zijn. Zo zie je maar als fotograaf is elk weertype een feestje.

Wij kozen voor Utrecht. De auto parkeerde wij in de P+R Westraven , zodat we in 10 minuten bij het Centraal Station stonden. We liepen door het vernieuwde gedeelte van het station en Hoog Catharijne en vervolgens gingen we door naar het vertrekpunt van onze stadswandeling , het Domplein. De totale lengte van deze route is 2,6 km en dat is voor iemand zoals ik, die bijna alles mooi vind, ver genoeg. Utrecht heeft zoveel sfeer bepalende spots dat je op elke meter een prachtplaat zou kunnen schieten.

De afgelopen jaren heb ik vooral de stille natuur opgezocht voor mijn fotografie, de zonsopkomst met mist waren zwaar favoriet. Dat kwam ook doordat het moment zo zalig is, en ook omdat de foto’s dan al vanzelf mooi en rustig zijn. Mijn beleving veranderde afgelopen jaar en ik merkte dat ik toch ook in een drukke stad tot rust kan komen met fotografie. De uitdaging is groter om een mooie rustige plaat te schieten in een druk straatbeeld of hard zonlicht, maar als het dan toch lukt is de voldoening ook groter, zoals je kunt zien op #middenopdedagplaat 

Rond het middaguur kwamen wij aan op het plein Neude, “wereldberoemd” natuurlijk van het spel monopoly. Ons oog viel op een gezellig verwarmd terras van Het neutje. Eenmaal de kaart bekeken zagen we enigszins teleurgesteld dat er grotendeels alleen maar tosti’s op stonden, nou doet u mij dan maar een tosti…. Achteraf bleek dit heel logisch want deze tosti’s waren zo schandalig lekker dat iets anders op de kaart compleet overbodig zou zijn geweest.

Dat iedereen anders kijkt en door iets anders aangetrokken word bleek wel toen ik twee kunstenaars bezig zag. Ze stonden beneden aan de gracht en ik was even naar beneden gelopen om te kijken wat hun zagen en ja hoor we vonden toch wel hetzelfde mooi alleen als hun er niet gestaan hadden had ik dat beeld toch eerlijk gezegd wel gemist.

Na de stadswandeling hebben we de domkerk bezocht. Vervolgens zijn we nog een aantal winkeltjes in gegaan omdat er vele zijn die gewoon vragen om bezocht te worden. Wat een sfeer, Utrecht is meer dan een bezoekje waard, en ik ga dus zeker nog eens terug !!!!

12 reacties op “Stadswandeling Utrecht&rdquo

  1. Leuke blog Sandra!
    Ja Utrecht is aardig fotogeniek.
    Ik zie je graag een keertje terug in me Stadsie 😉🙋🏻‍♂️

Reacties zijn gesloten.