Pannen in ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op

Fotografie , je raakt nooit uitgekeken! Elke keer weer kun je toch iets nieuws proberen of jezelf verbeteren. Dit blog is bedoeld als inspiratiebron !


Deze keer stonden wij midden in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Het idee was pannen. En hoe gaan we dat doen ? Daar hadden we dan geen idee van. Gelukkig kun je tegenwoordig alles opzoeken en google bracht ons bij een artikel waarin stond aangegeven te beginnen met een sluitertijd van 1/15 sec. Op dat moment verder geen zin en ook geen geduld om te lezen dus camera op die sluitertijd en proberen maar ! De eerste 386 foto’s kwamen nog niet in de buurt van wat we voor ogen hadden. De bedoeling van pannen is om tijdens het maken van de foto de camera mee te trekken met een bewegend voorwerp in dezelfde snelheid waardoor je voorwerp bevriest op de foto en de achtergrond in je foto “bewogen” is.
Maar na veel draaien, meetrekken , oefenen en nog eens oefenen kwamen de eerste foto’s in de buurt van een bijna scherp onderwerp.


En toen viel het eigenlijk direct op dat de achtergrond niet zo mooi was, te donker en misschien wel te weinig afstand tot de fietsers die voorbij kwamen . Dus zijn we doorgelopen naar de markt. De fietsers vliegen je daar aan alle kanten om de oren wat het zeker niet makkelijker maakt. Goed rondgekeken wat wil ik als achtergrond, goed gaan staan , wachten en wachten. Wachten tot die ene fietser door je foto wilde gaan fietsen….

Wil je een duidelijke uitleg over pannen dan kun je dat hier lezen en bekijken. Ik ga nog even verder oefenen omdat het superleuk is om te doen en omdat het zeker beter kan en ook moet !! Hopelijk komt er dus nog een vervolg van dit blog waarin het wel helemaal goed gelukt is…Mocht je nog goede tips, ervaringen of resultaten met pannen hebben laat je het mij dan even weten ?