Op ontdekking in je eigen omgeving

Geplaatst op

Op zaterdagavond naar de weersvoorspelling gekeken voor de zondagochtend, weinig wind, een paar graden vorst, en een zonnetje. Dat is veelbelovend want na een regenachtige dag zoals vandaag is de luchtvochtigheid ook nog eens hoog. 
Mijn gedachte gaat naar het speulderbos. Waarom ik daar zo graag heen ga dat lees je hier
Zal ik wel of zal ik niet gaan? Het is wel echt een eindje rijden, ik twijfel want ondanks dat er geen echte mist voorspelt is denk ik dat er toch zonnestralen zullen zijn. 
Ik besluit dat ik het laat afhangen van hoe laat ik wakker word, geen wekker zetten dus deze keer.
Om 8 uur word ik wakker op die zondagochtend, dat vind ik te laat om nog naar de Veluwe te gaan rijden, ik check toch nog even de mistradar en wat blijkt mist op de Veluwe en regio Breda. Ik baal dat ik niet toch de wekker heb gezet. Maar ik zie dat in mijn eigen regio er een zicht is van 4 km, dat gaat zeker te weten ook zonnestralen opleveren dus ik besluit na een ontbijtje om gewoon een rondje dichtbij te doen.

Ik loop eigenlijk rechtstreeks naar de plek in het bos waar ik de stralen verwacht. 
In je eigen omgeving weet je waar de zon opkomt waar je dus moet zijn om met tegenlicht in het bos te kunnen fotograferen. Als er achter de bomen een open veldje is, geeft dat meer kans op zonnestralen of mooi licht.

Dat je ook in je eigen omgeving voor verrassingen kunt komen te staan blijkt die ochtend, want daar waar ik het verwacht had vielen de zonnestralen tegen en midden in het bos was het licht magisch mooi.
En als klap op de vuurpijl zie ik gewoon 1 dancing tree zomaar midden in mijn eigen bos. nooit eerder was mijn oog daar opgevallen maar het licht wees deze boom aan.
Blij ben ik, met die 10.000 stappen die ik gelopen heb wat goed was voor lijf en geest.
Blij ben ik, dat de auto geen 130 km heeft hoeven rijden, heeft iets te maken met beter voor ’t milieu !!! 
Blij ben ik, dat ik een foto heb kunnen maken waar ik echt blij van word.Blij ben ik dus dat ik in mijn eigen omgeving toch weer nieuwe dingen heb ontdekt. Want ik zag die ochtend ook nog 5 reeën over steken aan de rand van het bos.
Je eigen omgeving, in het mooie ochtend licht dat is het allermooiste wat er is !!! Ga het zien en meemaken, kijk alsof je het voor het eerst ziet en je zult zien dat ook jij in een prachtige omgeving woont waar andere van dromen. Geniet ervan

6 reacties op “Op ontdekking in je eigen omgeving&rdquo

  1. Zo waar!!! Je eigen omgeving ken je, en kan je vaak verrassen!! Zo blijkt uit dit verhaal top Sandra !!

  2. Ja! Ze roepen altijd “wat je ver haalt is lekker”, maar ze weten er niks van.

    Lekker dat je geen wekker hoefde te zetten en toch zo’n mooie gevangen hebt!

Reacties zijn gesloten.