Landgoed elswout met staatsbosbeheer

Geplaatst op

Een instameet van staatsbosbeheer is een garantie voor een fantastische dag! De locaties zijn altijd heel bijzonder en de boswachters kunnen eindeloos mooi vertellen over de natuur van dat gebied.
Op 23 februari gingen we het landgoed Elswout bezoeken, met als thema mos. Tijdens een bakje koffie en een plakje cake alvast kennismaken met de groep, met zijn allen in de rij voor de wc en de wandeling kan gaan beginnen. 
De boswachter Mirjam begon haar verhaal over de historie over het landgoed maar ik was natuurlijk weer snel afgeleid, dit keer door een bloemetje wat na een nachtvorstje net lekker aan het opwarmen was. Ik haakte weer aan toen het verhaal verder ging over de aanleg van de moshelling. Mos is hier in alle soorten aanwezig en groeit veelal tegen een helling aan, wat natuurlijk een mooi gezicht is, maar foto technisch natuurlijk ook nog eens superfijn.
Ik heb me ook echt staan vergapen aan de sfeer die de hutjes en bruggetjes veroorzaken op dit landgoed. Wat is Holland toch apart mooi. De boswachter vertelde al over een tamme buizerd, die al een lange tijd aanwezig is op het landgoed en ik hoorde dat aan en dacht, natuurlijk net nu ik de 600 mm lens niet in mijn handen heb zit er een roofvogel die niet gaat wegvliegen. Heb ik dat ……

En ja hoor op het einde van ons veel te korte rondje zat meneer de buizerd een muisje op te eten en heb ik door de 135 mm lens het tafereeltje staan te bekijken maar een wereldfoto maken dat ging hem niet worden. 
In de herfst ga ik vast en zeker eens terug naar dit landgoed want hier komen volgens de boswachter de meeste soorten paddenstoelen van heel Nederland voor. En ik kan me ook zo maar voorstellen dat in de herfst de oranje blaadjes een feestje zullen zijn in elke foto.

De resultaten van deze instameet kun je vinden op instagram bij de tag #indemospit

Wil je ook eens mee met de boswachter van staatsbosbeheer, klik dan hier

Op eigen gelegenheid rondwandelen dat kan natuurlijk ook en hier vind je de routes en andere informatie. Geniet ervan, het is er prachtig.

tip : Een instameet is een meeting op een bepaalde locatie met een groep instagrammers die binnen een afgesproken tijd foto’s gaan maken en dit delen op instagram, het gaat vaak om de gezamelijke beleving en de inspiratie , en voor de opdrachtgever levert het altijd een mooie en diverse content op. Op instragram kun je verschillende accounts gaan volgen zodat je op de hoogte bent van een naderende instameet zoals @instawalks en @instameetholland 

6 reacties op “Landgoed elswout met staatsbosbeheer&rdquo

    1. Hoi Ellen, sorry dat ik nu pas reageer maar ik wil je toch graag even bedanken voor je leuke reactie.

  1. Wat leuk een instameet, ik woon vlak bij Elswout het is voor mij ongeveer een kwartiertje rijden maar kom er eigenlijk niet zo heel vaak. Toch maar weer even een lekker rondje wandelen daar. En dan zeker met mijn telelens voor de buizerd!

    1. Hoi Nicole, dan woon je in een prachtige omgeving, voor mij is het ver, anders ging ik even kijken hoe het er nu uitziet daar, of in de herfst dat lijkt mij ook erg mooi. Bedankt voor je reactie

    1. Superbedankt voor je leuke reactie. Het landgoed is een bezoekje waard, ik vraag me ook af hoe het er nu uit zal zien ?

Reacties zijn gesloten.