Stadswandeling Gent (B)

Geplaatst op

Vandaag gingen we weer een dagje over de grens. Ditmaal naar het mooie compacte oude Gent. Via de A2 naar Eindhoven en daar de A67 richting Turnhout en zo de A21 op richting Antwerpen en tot slot via de A14 door naar Gent. Raar als je zo in België rijdt en telkens Breda, Rotterdam en Middelburg aangegeven ziet staan. Zo dichtbij maar toch bij onze zuiderburen is het net even allemaal anders.

In Gent aangekomen parkeerden we vrij dicht in het centrum in parkeergarage de Reep (p2). Van daaruit liepen we naar het centrum. In de Limburgerstraat gingen we even een bakkie doen in La Dolce Barista. In deze espressobar scoorden we een cappuchino en een altijd lekkere latte.

Historische gebouwen

Na deze opwarmer liepen we verder en kwamen in de Sint Baafscathedraal. Hier was net de heilige mis bezig en was het behoorlijk druk. Snel een foto van het indrukwekkende plafond aan het begin van de kerk en weer snel verder. Langs het monument van Jan Frans Willems richting het Belfort van Gent. Karakteristiek zijn de geel rode luikjes langs de ramen. Voorbij aan de Sint Niklaaskerk lopen we over de Sint-Michielsbrug. Als je hier achterom kijkt zie je een prachtig gezicht van alle historische gebouwen die we net zijn gepasseerd.

We gaan bij de Sint-Michielsbrug naar beneden naar de rivier de Leie en wandelen over de Korenlei richting ons toekomstige hotel het Marriott. Want we hebben inmiddels besloten dat we graag meer willen zien van deze stad en een weekend terug willen komen om hier eens heerlijk te gaan genieten met zijn 2. Via de Grasbrug steken we de Leie weer over en we lopen via de Pensmarkt richting de kleine vismarkt. We maken nog even een pitstop bij Frituur bij Filip om een heerlijk patatje met en stoofvlees te scoren.

Gravensteen en Het Patershol

Via de kleine Vismarkt steken we de Leie weer over richting Gravensteen. Bezichtigen van deze burcht kost een tientje en we besluiten dat te bewaren voor ons latere bezoek waarbij we met een citycard van 30 euro toegang kunnen krijgen tot alle bezienswaardigheden. Langs de Leie over de Kraanlei lopen we voorbij aan het Huis van Alijn richting Het Patershol. Dit wijkje kenmerkt zich door haar stratenpatroon vanuit de middeleeuwen. Hier ontsnappen we even aan de drukte van de stad en wanen we ons even in de oudheid. Via de Karmelietenstraat, Plotersgracht en de Zeugsteeg keren we op de Geldmunt weer terug bij de waterburcht Gravensteen.

Van hieruit gaan we richting het Design Museum en bij de Grasbrug steken we de Leie weer over. Langs de andere kant van het water lopen we via de Graslei terug richting de Sint-Michielsbrug. Via klein Turkije lopen we langs Amadeus 2, de place to be voor spareribs zo te zien. Een eettent met deze zelfde naam kwamen we eerder overigens ook al tegen in Het Patershol. Wellicht de moeite waard om bij een volgend bezoek even een stop te maken? We lopen onder de markante Stadshal waarbij we ons afvragen hoe deze ‘s-avonds zal zijn verlicht.

Via de Sint-Baafsplein en de Kapittelstraat komen we uiteindelijk via de bloesembomen in de Hoofdkerkstraat uit op het Bisdomplein. Hier steken we de Reep weer over richting de parkeergarage om fris en voldaan terug naar huis te gaan met de belofte om hier snel eens terug te komen.